Cold-Foil

Cold-foil is een druktechniek waarbij gebruikgemaakt wordt van speciaal ontwikkelde folies en lijmen. Het te bedrukken beeld zal eerst voorzien worden van lijm waarna de folie op het substraat wordt gelamineerd. Na het drogen wordt de folie onmiddellijk verwijderd en blijft op het deel waar de lijm was aangebracht folie achter.
De folie is niet alleen te verkrijgen in goud en zilver maar ook in andere tinten al of niet gecombineerd met hologrammen.

Bij deze techniek wordt er, in tegenstelling tot hot-foil printing, geen gebruik gemaakt van dure bronzen cilinders maar van een cliché.
Dit betekent dan ook een lage vaste kost.

Cold foil kan gecombineerd worden met :

Flexo
Zeefdruk

Hot-foil en Cold-foil: contacteer ons

Voor meer toelichting over onze etiketten en verpakkingsoplossingen of over de mogelijke technieken en technologieën, contacteer ons. Ook bij kleinere oplages realiseren wij uw labels en verpakkingen tegen scherpe prijzen en op heel korte levertermijnen. Vraag vrijblijvend  onze prijsofferte.

Voor een concreet voorstel omtrent uw specifieke uitdaging i.v.m. labels en packagingoplossingen denkt onze salesafdeling graag met u mee.