Wij drukken uw labels beter, sneller en groener

Met Desmedt Labels kiest u voor beter, sneller en groener dankzij Ultra HD Flexo-technologie.

Beter

Onze Ultra HD Flexo-technologie garandeert u een rasterlineatuur van 220 lpi. Dat is een betere resolutie dan bij offset, vergelijkbaar met de rasterfijnheid van diepdruk.

Een rasterpuntverhouding van 1% resulteert – in combinatie met de hoge resolutie van 220 lpi – in een rasterverloop van nagenoeg 0%. Zo verschijnen er geen storende breeklijnen op uw etiketten. Uw labels vallen op door de scherpe contrasten, verfijnde details en perfecte dégradés.

Door het erg nauwkeurige register van 0,1 mm garanderen we u dat er geen overvul tussen aangrenzende kleuren ontstaat.

Onze medewerkers combineren hun expertise met een rotsvast vertrouwen in feiten en cijfers. Ze geloven in zorgvuldig meetwerk en drukken gestandaardiseerd op basis van LAB-waarden. Die aanpak vertaalt zich in meer mogelijkheden, meer zekerheid en een mooier drukresultaat.

Alle kleuren en kleurcombinaties zijn mogelijk. Door het gebruik van monogepigmenteerde inkten garanderen we u bovendien een betere kleurconsistentie tussen uw verschillende producties. Zo bent u zeker dat uw etiketten er op het verkooppunt altijd identiek uitzien.

Wij drukken altijd met UV-LED low migration inkten. Door de droging van onder naar boven bieden ze u het laagst mogelijke migratierisico.

Al onze UltraHD persen zijn uitgerust met een camera inspectie systeem. Zo wordt van elk etiket een foto genomen en vergeleken met de door de klant goedgekeurde PDF. Dit om de beste kwaliteit te garanderen.

Sneller

Bij Ultra HD Flexo is er minder tijd nodig is voor hetzelfde – of zelfs een beter – resultaat. Dat komt door:

  • minder prepress-werk
  • korte wisseltijden
  • doorgedreven automatisering
  • simulaties op 99% correcte GMG-proeven

We investeren bij Desmedt continu in het optimaliseren van onze processen. Heel wat van onze systemen zijn bovendien verbonden met die van onze klanten. Zo zijn nieuwe labels dikwijls al gedrukt voor onze klanten beseffen dat ze die nodig hebben.

Door onze jarenlange ervaring weten we als geen ander waar bottlenecks kunnen zitten. We geven u altijd duidelijke info zodat we samen de productie van uw labels perfect kunnen stroomlijnen.

Bij elke opdracht streven we naar een hyperefficiënte afhandeling en een korte time-to-market. Een spoedopdracht? Geef ons uw briefing en u zal versteld staan van onze flexibiliteit.

Groener

We drukken met LED-UV en speciaal hiervoor geschikte inkten. Dat maakt ons Ultra HD Flexo-drukproces duurzamer:

  • minder energie nodig om te drukken
  • aanzienlijk lagere CO2 emissie
  • geen schadelijke ozon bij het drogen van de inkten

We leveren just-in-time. Dat betekent dat er zowel bij ons als bij u minder voorraden moet zijn.

We optimaliseren samen met u uw ontwerp en kiezen de labels die het meest geschikt zijn voor uw product. Door lay-outs te wijzigen of concepten te vernieuwen kunnen we heel vaak afval besparen.

We bieden u alle voordelen van digitaal drukken maar dan met een conventioneel drukprocédé. Dat is afvalarm en zorgt voor een betere ecologische voetafdruk. Zo moeten er bijvoorbeeld geen toners, fusers en cartridges worden vervangen of weggegooid.

We kiezen bij Desmedt resoluut voor een strategische en actieve benadering van betere milieuprestaties. Daarom hebben we ons ook ingezet om het ISO 14001 certificaat te behalen. Sinds 2020 zijn we ook de trotse bezitter van een CO2 Neutral® label, gevalideerd door Vinçotte. Dit is een blijvende stimulans om samen met onze klanten, medewerkers, leveranciers en partners inspanningen te blijven leveren om onze klimaatimpact actief te analyseren, te reduceren en te compenseren.

In samenwerking met Amielo heeft Desmedt Labels ook ongeveer 80.000 bij-zondere werkneemsters in dienst. Vanuit hun 2 bijenkasten vliegen deze uit in de groene omgeving achter ons bedrijf. Met het plaatsen van deze bijenkasten dragen we concreet bij aan een duurzame en ecologische samenleving en een lokale en groene economie. We willen de schaarser wordende bijen mee beschermen. Ze zijn belangrijk voor de biodiversiteit en voor ons welzijn.